Zum Inhalt springen

Chainlink om er zeker van te zijn dat uw verpakte Bitcoin daadwerkelijk wordt ondersteund door het echte werk.

Cryptocurrency custodian BitGo is een samenwerkingsverband aangegaan met decentrale orakelaanbieder Chainlink om het Proof of Reserve-mechanisme van deze laatste over te nemen voor op Ethereum gebaseerde Wrapped Bitcoin (WBTC), volgens een blogbericht van 1 oktober.

Een Proof of Reserve mechanisme – dat wordt aangedreven door een gedecentraliseerd orakel – zal automatisch elke tien minuten de balansen van BitGo controleren en de levering van WBTC updaten in overeenstemming met alle veranderingen:

We zijn ervan overtuigd dat Chainlink de WBTC-gebruikers een betrouwbare, on-demand bron van zekerheidsinformatie zal bieden, evenals een extra niveau van transparantie voor het volgen van de WBTC-reserves.

Vertrouw niet. Controleer

WBTC is een ERC20-munt die in januari 2019 werd uitgerold en die de waarde van Bitcoin volledig weerspiegelt.

In de afgelopen maanden heeft het de gedecentraliseerde financiële markt stormenderhand overspoeld, met een totaal marktplafond van meer dan 1 miljard dollar.

Het heeft nu de capaciteit van het Lightning Network in het niet gedaan, waardoor de status van Ethereum als de toonaangevende Layer-2 oplossing voor Bitcoin is gestabiliseerd.

In tegenstelling tot Bitcoin Trader is WBTC volledig gecentraliseerd. Het wordt in zijn eentje beheerd door BitGo.

Hoewel BitGo een zeer gerenommeerd bedrijf is dat beschikt over een verzekeringsfonds van $100 miljoen, is de mogelijkheid om de portemonnee voortdurend te controleren nodig om meer vertrouwen in het product te krijgen, en daar komt Chainlink voor in de plaats.

Proof of Reserve maakt het mogelijk om op een gedecentraliseerde en vertrouwensvolle manier audits uit te voeren.

Zoals Chainlink oprichter Sergey Nazarov heeft opgemerkt, maakt de technologie het onderpand „kogelvrijer“:

Ik denk dat het concept van Proof of Reserve in het algemeen gaat over het bewijzen dat een onderliggend goed ergens in een bepaalde staat is. En dat bewijs is eigenlijk heel fundamenteel voor de werking van financiële systemen.

tBTC probeert een herstart te maken

WBTC is niet de enige synthetische versie van Bitcoin die geplaagd wordt door vertrouwensproblemen. Zoals gemeld door U.Today, heeft de belangrijkste concurrent, renBTC, al zijn Bitcoin op slechts één adres opgeslagen.

Vorige week maakte het gedecentraliseerde thesis-gebaseerde protocol tBTC een comeback na de rampzalige lancering van het mainnet, die slechts twee dagen duurde voordat het werd afgesloten als gevolg van een kritieke bug in mei.

Kommentare sind geschlossen.